Keuken en garderobekast - Proper
17900
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17900,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Keuken en garderobekast

Over dit project

Voor dit lichte en transparante nieuwbouwhuis op Amsterdam IJburg ontwierpen en bouwden we een scheidings- en kastenwand in één. De wand op de begane grond bakent gang en keuken af, zonder deze daadwerkelijk van elkaar te scheiden. Doordat je aan beide kanten om het blok heen kunt lopen blijft de benedenverdieping een grote open ruimte. Een zee van licht komt zowel van voor als achter, als van de lichtkoepel boven, via het open trappenhuis.

Aan de entree zijde dient de kastenwand als garderobe en schoenenkast. Aan de andere kant is een groot deel van de keukenapparatuur in de kastenwand ingebouwd. Bovendien is er ruimte voor kookgerei en het antieke servies van oma.

De kastdeuren zijn afgewerkt met een eikenfineer en geschilderd in de kleur Green Smoke van Farrow & Ball. De nerf van het eikenfineer geeft de deuren een natuurlijke structuur en dit past goed in de subtiele combinatie van de verschillende kleuren en materialen in de rest van het huis.

Het steeds verspringende lijnenspel van de deuren doet je blik continue dwalen over de wand. Van boven naar beneden en van links naar rechts. Een continue veranderend perspectief.

Datum
Categorie
interieur, kast, keuken