Proper inspireert, adviseert en biedt creatieve oplossingen voor uw interieur - Proper
17405
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17405,page-child,parent-pageid-2,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
 

Proper inspireert, adviseert en biedt creatieve oplossingen voor uw interieur

Proper ontwerpt en maakt meubels en interieurs. Al meer dan 15 jaar werken we succesvol samen met enthousiaste klanten aan grote en kleine projecten, voor uiteenlopende plekken. We hebben meubels en interieurs gemaakt voor grachtenpanden, woonboten en rijtjeshuizen, voor kantoorkolossen, cafés, musea en theaters.

Proper heeft Amsterdam als uitvalsbasis, maar werkt tot ver daarbuiten. Ons bedrijf is gevestigd in de hippe en gezellige Staatsliedenbuurt, vlakbij de Westergasfabriek. Bent u in de buurt, kom gerust eens langs.

Onze missie

Slim, eigentijds ontwerp

› Elk interieur is uniek en persoonlijk. Vanuit dit idee ontwerpen wij onze meubels en interieurs voor een specifieke plek. Het ontwerp voegt iets toe aan de ruimte en is in balans met het gehele interieur.
› Een goed ontwerp begint bij het zoeken naar de goede vorm, naar formaat, verhoudingen en de verbinding met de omgeving. Maar we verliezen het praktisch nut nooit uit het oog. Binnen het ontwerp krijgen alle functies een logische plek, voor een zo groot mogelijk comfort en gebruiksgemak.
› Wij hebben een voorliefde voor ingetogen, elegante vormen, voor eenvoud, helderheid en subtiele details. De ontwerpen zijn van nu, maar ook tijdloos, ze vallen op door een mooi ritme of lijnenspel, spannend kleurgebruik of een verrassende combinatie van materialen. Ons motto is less is more.

Professioneel, vakkundig, efficiënt

› Wij voeren de ontwerpen zelf uit, zo is de kwaliteit van het eindresultaat gegarandeerd. Wij blijven trouw aan de gemaakte afspraken, uw wensen en voorkeuren, de details van het ontwerp, de kwaliteit, het budget, de planning en levertijden.
› Als ervaren vakvrouwen met samen meer dan 30 jaar ervaring hebben we de expertise en technische kennis van het meubelmaken in huis. Als opdrachtgever weet u zeker dat uw ontwerp vakkundig en duurzaam wordt gerealiseerd.
› Wij weten wat technisch haalbaar is en hebben goed contact met leveranciers. Duurzaamheid en kostenbewustzijn staan voorop. Wij zijn professioneel, realistisch, efficiënt en denken out of the box.

Goede samenwerking

› We willen u graag zo goed mogelijk leren kennen; waar u van houdt, wat u mooi vindt en nodig heeft. Wij geloven dat door het plezier in de samenwerking en het inspirerende contact het beste ontwerp tot stand komt.
› Een creatieve en kritische houding vinden wij even belangrijk als heldere communicatie.
› Met onze creativiteit en kennis, frisse blik en fantasie zijn we in staat om al uw ideeën uit te werken tot een verrassend en bijzonder ontwerp.

Vakwerk geleverd door Proper, eindresultaat is exact zoals we verwacht hadden, strakke afwerking, goed nagedacht over de constructie, goed overleg tijdens project. Aan te raden.

 

Brendan Jawetz, Amstelveen

Anderen over ons

Wij hebben een aantal projecten met Proper gedaan waardoor ons huis een sterk ‘Proper’ accent heeft gekregen. Naast een televisiemeubel zijn voor bestaande inbouwkasten nieuwe deuren ontworpen en gebouwd, die de kasten een totaal nieuw aanzien geven. Voor onze woonkamer met plafonds van 3,5 meter hoog wilden we graag een kast voor zowel boeken, cd’s als kinderspeelgoed. Boeken mochten zichtbaar zijn, cd’s en kinderspeelgoed niet. De kast moest de hele wand van 3,5 meter hoog en 4 meter breed dekken. Het eindresultaat is een schitterende strakke witte kast met oranje kleuraccenten die goed aansluit op ons interieur.
Proper heeft in een aantal ontwerpideeën mogelijkheden en onmogelijkheden geschetst, waarbij functionaliteit steeds gekoppeld werd aan een bijzonder fraai ontwerp.
Anke en Martine luisterden goed naar onze specifieke wensen en hebben voorafgaand aan het ontwerp goed gekeken naar onze inrichting om daar zo goed mogelijk bij aan te sluiten. Indien ideeen in de praktijk onuitvoerbaar bleken omdat de juiste materialen niet beschikbaar waren of het technisch niet haalbaar was, werd meteen teruggekoppeld en een oplossing aangedragen.
Anke en Martine werken heel secuur en netjes en zijn daarmee naast goede ontwerpers ook nog eens hele goede meubelmakers.
Wij zullen in de toekomst graag weer een beroep doen op Proper en kunnen iedereen die op zoek is naar originele meubeloplossingen aanbevelen eens met hen contact op te nemen.
Jan Coen Balt, Amsterdam

Wij hebben bij Proper een wandkast en een bureau op maat laten maken. Wij zijn zeer te spreken over de goede ideeën en vragen van Anke en Martine. Voordat ze begonnen, hebben wij ontwerpschetsen ontvangen waarop we wat opmerkingen hadden. Die zijn allemaal meegenomen. Het zijn absolute vakvrouwen, het eindresultaat overtrof onze verwachtingen. We bevelen ze van harte aan aan iedereen!
Claudia Schlangen, Amsterdam

Je kunt Proper bellen omdat je ergens een kast wil laten inbouwen. Kan en komt goed.
Leuker wordt het als je de betrokken ontwerpstijl van de dames kunt omarmen. Dan krijg je echt iets bijzonders. En betaalbaars. Hoe fijn is dat?
Wouter Vos, Colombo Creative Agency, Amsterdam

Vakwerk geleverd door Proper, eindresultaat is exact zoals we verwacht hadden, strakke afwerking, goed nagedacht over de constructie, goed overleg tijdens project. Zeker niet de laagste bieder maar daar waren we ook niet op uit. Meubel zit degelijk in elkaar en je kunt zien dat er een meubelmaker aan het werk is geweest. Aan te raden.
Brendan Jawetz, Amstelveen

Voor het trapgat in onze woonkamer wilden wij een originele speelse oplossing. Geen standaard saai traphekje. Op basis van een knipsel als voorbeeld gingen Anke en Martine voor ons aan de slag. De eerste ontwerpen – niet één keuze maar meerdere – vonden we meteen goed. Een van de ontwerpen was perfect, zonder aanpassingen. Wij blij! En dat bleven we. Ook de uitvoering maakte ons zeer happy. Heel netjes en vakkundig. Precies zoals op het ‘plaatje’.

Na deze fijne samenwerking en super uitwerking hadden we nog een wens: een origineel bureau.
Lekker groot, met speelse details en een klein beetje rood. We hadden wel iets gezien maar dat was het nét niet, dus wederom gewapend met een voorbeeld en ideeën zeiden we: “Maak er maar wat moois van.” De eerste ontwerpen kwamen in de buurt maar waren niet meteen raak. De basis was goed, maar we misten nog iets. Door uitwisseling over en weer kwamen er weer enkele opties, nog een kleine aanpassing en ja, dit was het! Helemaal goed. Daar waren we het allemaal over eens.
En het eindresultaat, mag er zijn.

Wij zijn zeer tevreden over de werkwijze van Anke en Martine. Vakmans(vrouws)schap, ze weten een goede vertaalslag te maken van een idee naar een mooi ontwerp. De samenwerking was ook erg prettig: ze luisteren goed naar je, zijn eerlijk en komen hun afspraken na. En ze houden je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Anke en Martine, wat een super samenwerking en een eindresultaat dat geheel voldoet (in kwadraat! ;-).

Pieta en John, Amsterdam

Voor een beurspresentatie ontwierp Proper ooit een display in de vorm van een grote speelgoedvrachtwagen. Dit vond ik typerend voor hun werk, geestig! Speelsheid en plezier vertaald naar een abstracte, evenwichtige vorm zonder opsmuk of clichématige, zelfbehaaglijke lolligheid.
Kathrin Hero, ontwerper

Voor ons nieuwe huis wilden we geen Ikeakasten meer die net niet passen, net niet mooi genoeg zijn en die we zelf met moeite in elkaar moeten zetten, maar meubels op maat, die we mooi vinden, die wel precies passen en door een vakvrouw in elkaar worden gezet. Anke en Martine hadden voor vrienden al eens mooie meubels gemaakt en daar waren we toen erg jaloers op, vandaar dat we hen als eerste hebben benaderd. En dat is enorm goed bevallen. We hebben inmiddels een prachtige kastenwand met bureau in de woonkamer, een door onze zoon mede-ontworpen hoogslaper/speelhuisje, een wandvullende kledingkast, een tv-kastje en een bbq-meubel voor op het balkon. De werkwijze van Anke en Martine vonden we heel fijn: ze luisterden goed naar onze wensen, maakten schetsen en zo kwamen we steeds op een ontwerp uit dat we mooi vonden en dat binnen ons budget paste.

Anna Elffers, Amsterdam

We hebben voor de inrichting van ons advocatenkantoor door Proper diverse (dossier) kasten op maat laten bouwen en ook een fantastische werktafel. Het waren stuk voor stuk geen eenvoudige projecten maar ze weten telkens weer prachtig maatwerk te leveren voor een mooie prijs. Absolute aanrader dus!

Wieteke Drummen, Amsterdam

Proper heeft met veel plezier samengewerkt met…