Kunstenaar, meubelmaker, ontwerper, docent - Proper
9619
page-template-default,page,page-id-9619,page-child,parent-pageid-2,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
 

Kunstenaar, meubelmaker, ontwerper, docent

Uit liefde voor mooie dingen

Het team

› Als duo combineren we modern design met vakmanschap. We houden van mooie dingen. We houden er nog meer van om zelf mooie dingen te maken.
› Als zelfproducerende ontwerpers hebben we onze eigen niche gevonden. We zijn steeds op zoek naar nieuwe inspiratiebronnen en uitdagende projecten.
› We zijn niet afhankelijk van bijvoorbeeld een timmerman of een interieurarchitect. Op deze manier kunnen we u zowel helpen bij de totstandkoming van het ontwerp als de uitvoering ervan.
Anke Viersma van Proper meubel- en interieurontwerp

Anke Viersma

kunstenaar / ontwerper

 

Anke Viersma (BA, 1971) studeerde 4 jaar aan de Academie voor Beeldende Kunst in Maastricht en is afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Ze verruilde het platte schildersdoek in 1999 voor werken in 3d toen ze Martine tegenkwam. Samen begonnen ze het bedrijf Proper. De liefde voor de schilderkunst is nooit verdwenen, kleur en vorm spelen nog steeds een belangrijke rol in de ontwerpen die ze maakt.

Anke is regelmatig in het Stedelijk Museum Amsterdam of andere musea te vinden. Zij houdt van wielrennen, om naar te kijken maar vooral om het zelf te doen.

Een van haar favoriete ontwerpers is Donald Judd vanwege de heldere eenvoud en perfectie van zijn ontwerpen.

 

Martine van der Horst

ontwerper / meubelmaker / docent

 

Martine van der Horst (1971) is opgeleid als ambachtelijk meubelmaker aan het Hout- en meubileringscollege in Amsterdam. Tijdens de opleiding viel ze op door haar eigenzinnige werk, waarbij ze haar docenten verraste met onorthodoxe ontwerpen en materiaalgebruik.

Martine gelooft dat (bijna) alles mogelijk is. Als ze ontwerpt, werkt ze niet vanuit de beperkingen, maar vanuit alle mogelijke invalshoeken en komt vaak tot onverwachte oplossingen. Martine vertelt altijd als iets (écht) niet kan, of als er een beter idee is. Het beste design staat altijd voorop.

Martine is tevens docent aan de Rotterdam Academy waar ze lesgeeft aan studenten van de Associate Degree Arts & Crafts richting meubel/interieur. Tot haar favoriete ontwerpers horen Nacho Carbonell en i29 interior architects, omdat.deze ontwerpers een vernieuwende vormentaal gebruiken en op een originele manier materialen toepassen.

Martine verbouwt haar droomhuis in de Franse Bourgogne en hangt in haar vrije tijd graag in een klimwand.

 

Billy

bedrijfshond

 

Billy (2003) is de bedrijfshond van Proper. Hij zorgt er voor dat er af en toe wat vrolijke werkonderbrekingen zijn. Hij houdt van een spelletje te spelen met zijn baasjes en met ze op stap te gaan in het Westerpark.