Veelgestelde vragen - Proper
13822
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-13822,page-child,parent-pageid-2,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
 

Veelgestelde vragen

Ik wil een meubel laten maken, waar begin ik?

Wij kunnen u helpen bij het uitwerken van uw ideeën. Wij ontwerpen en adviseren. We hebben kennis van materialen en technische en constructieve mogelijkheden. Daarnaast hebben wij de vakkennis en de middelen om het project voor u uit te voeren.

Hoe gaat het in z'n werk?

Afspraak
U kunt contact met ons opnemen (bellen of mailen) en uitleggen wat uw plannen zijn. Vervolgens maken we een afspraak voor kennismakingsgesprek. Meestal op de plek waar het meubel of interieur moet komen, maar dat is niet altijd nodig. U bent ook van harte welkom op onze werkplaats. Tijdens dit gesprek bespreken we uw wensen en ideeën en bekijken we hoe wij kunnen helpen bij het uitwerken en uitvoeren hiervan.

 

Concept en offerte
Naar aanleiding van dit oriënterende gesprek maken wij een globaal schetsontwerp (3d tekening ) met een schatting van de bijbehorende kosten.
Aan de hand hiervan besluit u of we naar de volgende stap gaan, namelijk het verder uitwerken en detailleren van de plannen.
Het eerste schetsontwerp en de bijbehorende offerte bieden wij gratis aan.

 

Uitwerken ontwerp, uitgebreide offerte
Deze fase begint met een tweede gesprek waarin we het schetsontwerp en de offerte bespreken. We nemen samen door op welke punten het eerste schetsontwerp gewijzigd gaat worden en welke verbeteringen we kunnen aanbrengen. Op dit moment zoomen we in op de detaillering van het ontwerp, de materiaalkeuze en technische aspecten. Daarnaast stellen we in overleg een definitief budget vast.
Dit overleg werken wij uit in één of meerdere gedetailleerde ontwerpen met gespecificeerde offerte(s).

 

Definitief ontwerp en offerte
De uitgewerkte ontwerpen bespreken we, soms zijn er nog kleine wijzigingen noodzakelijk. U maakt een keuze voor een definitief ontwerp. We nemen de planning door. De uitvoering kan beginnen!

 

Productiefase
In de meeste gevallen bereiden we het project voor in onze werkplaats. Vaak houdt dat in dat we het meubel al helemaal maken, in delen verhuizen en vervolgens installeren. Het overgrote deel van het werk vindt dus plaats in onze werkplaats en niet bij u thuis. Bijkomend voordeel is dat u niet dagen in de troep zit en de overlast tot een minimum beperkt blijft. Tijdens het productieproces bent u van harte welkom om te komen kijken naar onze vorderingen.

 

Installatie
In overleg hebben we een datum vastgesteld waarop de installatie zal plaatsvinden. U hoeft hier niet voor thuis te blijven. Het verschilt per project hoe lang we bezig zijn. Meestal kunnen we van te voren wel inschatten wat de installatieduur zal zijn.

Wat kost het om een meubel te laten ontwerpen en maken?

De kosten voor het ontwerpen en laten maken van een meubel of interieur verschillen per project.
Een eerste schets en globale offerte zijn altijd gratis en vrijblijvend. Aan de hand hiervan krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden en de bijbehorend kosten van uw project.
Voor het uitwerken van de eerste schets naar één of meerdere ontwerpen vragen wij een vergoeding (vanaf 75,- excl. BTW).
Als u besluit tot opdracht over te gaan vervallen deze kosten.
Meestal werken wij op basis van ‘aangenomen werk’, dat wil zeggen dat we van te voren een vaste prijs afspreken voor het project. Er worden afspraken gemaakt over (en in de offerte opgenomen) op welke wijze eventueel minder- of meerwerk wordt afgerekend.

Wat is de levertijd als ik iets laat maken?

De levertijd verschilt per project en hangt van diverse factoren af. In de eerste plaats de grootte en complexiteit van de opdracht. Maar denk ook aan drukte, vakantieperiodes, levertijd van materialen of afhankelijkheid van werkzaamheden van derden (bijvoorbeeld een aannemer).
Het kan zijn dat u met een deadline te maken hebt, bijvoorbeeld bij een verhuizing. In onderling overleg onderzoeken we de mogelijkheden en het beste moment van levering.

Hoe zit het met garantie?

Wij staan (in) voor onze producten.
Wij gebruiken stevige en solide materialen en voorzien onze meubels van hoogwaardig beslag van gerenommeerde leveranciers. Denk aan ladelopers die soepel (blijven) lopen, deurscharnieren die niet na verloop van tijd gaan hangen. Ook aan de afwerking stellen we hoge eisen. We gebruiken daarom hoogwaardige lakken en olieën.
Maar niet alleen de kwaliteit van onze producten vinden we belangrijk. Een goede dienstverlening, service en betrouwbaarheid horen erbij. Onze offertes zijn helder en transparant en voordat we aan een opdracht beginnen maken we duidelijke afspraken.
Bovenstaande beloftes en waarborgen hebben we vastgelegd in onze Algemene Voorwaarden. Deze kunt u hier downloaden.

Wat zijn de leveringsvoorwaarden?

Onze Algemene Voorwaarden kunt u hier downloaden.

Heeft u andere vragen?

Misschien zijn nog niet al uw vragen beantwoord, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
U kunt ons bellen of mailen.