STEM! - Proper
17939
post-template-default,single,single-post,postid-17939,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

STEM!

STEM!

Baars en Bloemhoff introduceert de Maatwerk Awards. Onze leverancier van plaatmateriaal vindt het tijd dat makers en hun ambacht de aandacht krijgen die ze verdienen. En terecht!Wij doen mee met het project waar we de afgelopen 2 jaar intensief aan hebben gewerkt en deze zomer hebben opgeleverd: ‘Sixties aan de Amstel’, de transformatie van een voormalig directiewoning aan de Weesperzijde naar een sfeervol woonhuis in swinging sixties stijl.

Bekijk de projecten van de finalisten op de site van Baars en Bloemhoff en breng je stem uit op jouw favoriete project.

Maatwerk Awards

 

Sixties aan de Amstel (Weesperzijde 99)

woonkamer_bedstee

Oorspronkelijk gebouwd als verbandmiddelenfabriek en na gebruik als hoofdkantoor van de Amsterdamse brandweer is het complex aan de lommerrijke Weesperzijde getransformeerd naar 22 spectaculaire woningen. De in 2016 casco opgeleverde voormalige directiewoning heeft Proper in samenwerking met de bewoner / stemacteur Ilari Hoevenaars, architect Julien Kummer en aannemer Jasper Nieuwkoop opnieuw ingericht en dit jaar opgeleverd.

De basisvorm van de woning is een lange rechthoekige doos. Hierbinnen bevindt zich een kleinere doos met daarin verborgen een geluidsstudio, badkamer, toilet en washok. Aan de voorzijde, in de woonkamer, vormt een ingebouwde nis een knusse bedstee, met uitzicht op de Amstel. Aan de zijkant, in de ruime en lichte doorgang van voor naar achter, is de keuken aan de kleinere doos gebouwd. Aan de achterzijde bevinden zich werk- en slaapvertrek. De consequent doorgevoerde lattenwand verbindt de voor- en achterzijde van de woning en maakt het tot een geheel.

keuken

Vanaf het moment dat je de woning binnen stapt, ga je terug in de tijd. De inrichting is bohemien en ademt de sfeer van de jaren 60.

De gebruikte materialen zijn met zorg en liefde gekozen en zodanig afgewerkt dat ze harmonieus aansluiten bij het vintage-meubilair en de mid century modern stijl van het hele huis.

Het notenfineer in combinatie met het gele mdf versterkt de nostalgische uitstraling van de keuken. Het in zacht gepoederd roze geschilderde osb in de badkamer geeft de badkamerwanden een subtiele structuur en contrasteert met het gladde oppervlak van het wastafelmeubel en de tegelmuren.

badkamer

Het groen en roodbruin geschilderde berkenmultiplex van de kastenwand, annex scheidingswand in de werk/slaapkamer sluit aan bij het kleurenpalet van het uitbundige bloemenbehang.

werk-slaapkamer

Met oog voor detail, precisie en vooral veel plezier heeft Proper aan deze opdracht gewerkt. Dit project is een uitzonderlijk voorbeeld van hoe met een scala aan materialen van Baars en Bloemhoff een unieke en persoonlijke sfeer gecreëerd kan worden: een waar huzarenstukje.

Proper is er trots op!

 

Fotografie: Wouter van der Sar