Vakkenkast - Proper
17869
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17869,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Vakkenkast

Over dit project

Geen doorsnee boekenkast.

De opdrachtgevers wilden geen ‘statische muur van boeken’ voor hun verzameling. Het ontwerp moest licht, transparant en open zijn. Ook moest het ontwerp aan een aantal praktisch eisen voldoen. Verschillende boekformaten moesten op een efficiënte manier een plek krijgen, van kleine pockets tot groot formaat kook- en prentenboeken. Daarnaast was er afgesloten bergruimte nodig voor speelgoed, spelletjes en fotoboeken.

Het eindresultaat is een mix van een lage, dichte kast met daarop een verzameling ogenschijnlijk losjes gestapelde open blokken. Tussen de blokken her en der een open ruimte, wat het geheel een luchtig en speels karakter geeft. De kast heeft geen duidelijk begin of eind, een paar losse blokjes maken zich los van de kast, alsof de kast langzaam ‘oplost’ in de ruimte. De boeken vormen samen met de materialen van de kast een levendig kleur- en lijnenspel, waar je eindeloos naar kan kijken.

Categorie
kast